Gastronomische onplooiing

10-08-2017

Bosnië was mij al bekend, ik ben er via kennissen terecht gekomen en was direct dol op het land. Maar in plaats van elke keer gewoon die kant op te gaan en wel te zien hoe en wat, leer het mij en 2 vrienden wel erg leuk eens op een andere manier van een land te genieten. 

Bij YourAdvdenture hebben we dit aangegeven en die kwamen met het idee om een gastronomsiche tint aan onze reis te geven. Aangezien we hadden aangegeven het eten daar zo lekker te vinden. Dus zo gezegd zo gedaan

Onze reis is begonnen in Sarajevo, met als belangrijkste gastronomische stop bij Hodzic waar ik de lekkerste Cevapcici ooit gegeten heb. Daarnaast hebben we in Sarajevo ook nog een Foodtour gedaan om van allemaal kleine lekkernijen te kunnen genieten zoals de Turkse koffie met Lokum, wat een soort turks fruit is. 

Doorgetrokken naar Banja Luka hebben we tijdens een heerlijk ontbijt hebben we kunnen genieten van Bôrek, bladerdeeg gevuld met vlees, kaas of groente. En naast deze hartige lekkernij beschikken de bakkerijen ook over heerlijke zoete varianten. 

De Bosnische keuken staat vooral bekend om vlees en dan vooral veel vlees. Als je in de middag een rondje gaat rijden kom je overal dieren aan het spit tegen, van varkens tot schapen tot volledige stieren. In de keuken zelf is vooral een goede combinatie te vinden tussen turkse invloeden en een pure keuken. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin